Breaking News
Home / Nieuws / DNF te Bierbeek

DNF te Bierbeek

Zondag was het weer een prachtige koers te Bierbeek, voorzien van de nodige hoogtemeters en onder een stralende zon gingen de renners ervan start. Na zijn overwinning van vorige week zag Dante het wel zitten.  In de eerste ronde gingen er drie renners stevig vandoor, Dante probeerde het gat toe te rijden op kop van het peloton. Maar daar vergaloppeerde hij zich al blijkbaar, het ging voor geen meter. De koplopers werden terug gepakt, maar het bleef niet echt rustig en er werd stevig doorgereden met tal van aanvalspogingen.

Dante had zich in het midden van het peloton genesteld, ik dacht hij zet alles op de laatste ronde en de laatste bocht. Echter in ronde 5 van de 8 af te leggen rondjes had hij moeten passen bergop, alles blokkeerde. Hij reed nog terug naar het peloton, maar net als hij de aansluiting maakte ging het tempo terug de lucht in. En moest hij iedereen laten rijden.

In schril contrast tegen vorige week had hij nu blijkbaar een heel slechte dag. Ik heb hem er  nog nooit weten af rijden op een koers, maar voor alles is een eerste keer zeker. Volgende week gaan we een thuiswedstrijd rijden te Tielt-Winge, het rondje is verradend tov vorig jaar het is nu serieus bergop. Hopen op beter benen en niet te warm. de wedstrijd in Bierbeek wed knap gewonnen door een andere cyclocrossen, Lennert Belmans haalde het vrij makkelijk in de spurt van een een trio dat was weg gereden in de laatste rondjes.

Alle foto’s vindt je hier.

Commentaren

Commentaren

Over Dirk Coremans

Ik schrijf al jaren artikelen voor de website van mijn zoon. Geen enkel artikel word door Dante zelf geschreven. Ik schrijf deze dan ook als vader van zijnde, met soms gesmaakte en minder gesmaakte inzichten betreffende sommige wedstrijden. Dante leest wel alle berichten en waardeert enorm de steun en reacties van supporters, waarvoor dank.

Ook intressant

Shit happens

Dit jaar werd er voor een andere aanpak gekozen richting het cyclocross seizoen, met name …

X